URBANISZTIKA TANSZÉK / DESIGN TERMINÁL

Együttműködést írt alá a BME Urbanisztika Tanszéke és a Design Terminál

urb_design

Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke és a Design Terminál.

Két évre szóló együttműködési megállapodást írt alá Benkő Melinda PhD, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar, Urbanisztika Tanszék vezetője és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója 2015. január 20-án, melynek egyik közös célja a városlakók bekapcsolása a városfejlesztési folyamatokba.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke küldetésének tekinti, hogy évszázados hagyományaira és szellemi potenciáljára alapozott magas színvonalú képzései és kutatómunkája révén támogassa az ország gazdasági fejlődését.

A Design Terminál évente több száz kreatív vállalkozás hazai és nemzetközi piacra lépését segíti szolgáltatásaival. Az intézmény inkubációs programjában és tematikus pályázatain rendszeresen lehetőséget kapnak olyan vállalkozások, melyek kifejezetten városfejlesztéssel, intelligens városirányítási és felhasználói megoldásokkal, valamint smart city fejlesztésekkel foglalkoznak.

A két intézmény összefogásának célja, hogy mostantól közös projektekkel is támogassák az alulról jövő urbanisztikai kezdeményezések, civil és vállalkozói ötletek megvalósulását, bevonásukat Budapest fejlesztésébe.

A Design Terminál 2014-ben hasonló célból kötött stratégiai partnerséget Budapest Főváros Önkormányzatával és a fővárosi közszolgáltató vállalatokkal is.

forrás: epiteszforum.hu