TT3 / Paks // Duna-part

TT3 2017 banner C


VÁROSFEJLESZTÉS A PAKSI DUNA-PARTON

Urbanisztika Tanszék, Tanszéki Terv 3. – 2017/2018 őszi félév – hetente 8 óra (2×4)

A Tanszéki Terv 3 tantárgy az idei félévben egyrészről folytatja az Urbanisztika Tanszék városi léptékű vizsgálatokon alapuló megközelítését, melynek célja egy összefüggő városi környezet komplex környezetalakítása, másrészről KAPCSOLÓDIK A TANSZÉK TÖBBÉVES DANUrB NEMZETKÖZI  PROJEKTJÉHEZ, mely a turisták és helyi közösségek által (újra)felfedezhető városi értékeket keresi Közép-Európa kisvárosainak Duna-partjain.

A félév helyszíne PAKS építészeti örökségekben különösen gazdag történeti belvárosa mellett húzódó DUNA-PARTI SZAKASZ, melynek integrálása a város életébe a feladat elsődleges célja, városépítészeti koncepciók, majd arra épülő épülettervek megalkotásával.

A félév során a település közös megismerésétől, fejlesztési koncepciójának megalkotásán át jutunk el az egyéni feladatig, a komplex szempontok alapján megalkotott épület tervéig. Ehhez kiemelt hangsúlyt fektetünk a település természeti környezetének, településszerkezetének, településképének, társadalmi kérdéseinek megértésére, melyhez a nemzetközi kutatás módszertanához illeszkedő új megismerési módszerekkel is kísérletezünk.

JELENTKEZÉS: Felvételi elbeszélgetés 2017. június 6. kedd 13.00
minden jelentkezőtől 1 db fotót kérünk egy magyarországi város élményéről, melyet röviden bemutathat

Fonyódi Mariann PhD, Herczeg László, Szabó Árpád DLA, Vörös Tamás DLA
(kérdés esetén: arpszabo/kukac/hotmail.com)

2017. május

TT3 2017 ŐSZ PLAKÁT 3 sm