Tanulmányút Vukovárra

banner

Az idei ALKOTÓHÉT keretében az Urbanisztika Tanszék a horvátországi Vukovárra (is) szervez utat, mely illeszkedik a a tanszék által vezetett DANUrB projekt tematikájához (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb; http://www.urbanisztika.bme.hu/danurb-2017/).
A két napos útra április 10-11-én (hétfő-kedd), Bp.-Paks-Fadd-Kopács-Vukovár útvonallal kerül sor. A program várhatóan a következőképp alakul:

1. Paks: városnézés, kortárs, ill. felújított épületek (Deák-ház, Erzsébet Szálló, Művészeti Központ, Makovecz-templom stb.) és a Duna-parti sétány;
2. Fadd: a település üdülőövezetének (Dombori) bejárása;
3. Kopács (Kopacevo): a horvátországi település határában húzódik Európa egyik legkiterjedtebb természetes ártéri erdeje (hasonló a hazai Gemenchez, de nagyobb);
4. Vukovár (Vukovar): Duna-part, városnézés, közterület-fejlesztési példák, az 1991-1995-ös délszláv háború nyomai, melyek a mai napig felfedezhetőek a városban.

Az utazás önköltséges, várhatóan 10E Ft-ot kérünk mindenkitől.

A feladatotok olyan rövid fotósorozat kidolgozása lesz, mely megadott szempontok (táji környezet, infrastruktúra, épített környezet, népesség, gazdaság) szerint, Vukovár és Paks viszonylatában (lényegében a két települést összehasonlítva, párhuzamba helyezve) készül, fókuszálva az építészeti/kulturális/közterületi stb. fejlesztési lehetőségekre.

A programra ELŐJELENTKEZÉSI LEHETŐSÉG van, melyet a tanszéki titkárságon, 3.000 Ft befizetésével tudtok megtenni.

Várunk Titeket!