KOMPLEX // PALOTANEGYED // 2018

KOMPLEX_2018_Palotanegyed_plakat

A Palotanegyed köszönhetően a belváros közelségének – a gazdag társadalmi és történelmi tradícióknak, a kulturális és oktatási intézmények magas számának, az értékes műemléképületeknek és a hangulatos utcáknak különleges hangulatú, kiemelten értékes része Budapestnek.

A Magyar Rádió tömbje olyan potenciális megújuló terület, mely lehetőségként magában hordozza fővárosi jelentőségű intézmények megjelenésétől kezdve a környező egyetemi és kulturális funkciókhoz való kapcsolódást egyaránt. A városnegyed az elmúlt 15 évben több hullámban zajló megújítási munkáknak hála, egyre népszerűbb mind az egyetemisták, mind a kultúra iránt érdeklődők, mind a turisták körében – az összehangolt, mintaértékű városmegújítás miatt vonzó lett az ideköltözőknek és a fejlesztőknek egyaránt.

Tanszékünkön a Komplex jellegzetessége egy olyan érzékeny és kreatív tervezői szemlélet, mely komplex módon tekint nemcsak az épületre, hanem az azt körülvevő városi és társadalmi környezetre is. Épületet tervezünk tehát, olyan komplex szemlélettel, ahol az építészeti formálás mellett nemcsak a szakági, szerkezeti vonatkozások, de a tágabb környezet szempontjai is érvényesülnek. A tervezési módszerek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a közös munka, a koncepcióalkotás, a programelemzés, prezentációs készség fejlesztésére is – folyamatosan figyelve egymásra, hogy az építész munkához szükséges készségeket a lehető legkomplexebb módon, személyre szabottan fejlesszük.

Műterem oktatói: Fonyódi Mariann PhD, Herczeg László

 
A műterembe jelentkezni a fenti címre írt levéllel lehet. Az Urbanisztika Tanszéken valamelyik TT tárgyat elvégző hallgatóknak ehhez nem szükséges portfólió.
 
Határidők az 1/2012 Dékáni utasítás a komplex tantárgyak meghirdetésének rendjéről szerint:
Jelentkezési határidő: 2018.06.22.

Első kör ideiglenes rangsorának kihirdetése: 2018.06.29.

>>> PLAKÁT