KOMPLEX / Campus kert

ONLINE TÁJÉKOZTATÓ: 2021. 01. 06. 18.00 – https://tinyurl.com/urb-komplex2021

A jelentkezés módja:

Kérjük, a jelentkezéshez az alább címre írjatok:
BELSŐ TÁJ műterem: Fenes Tamás / fenes.tamas@urb.bme.hu
CAMPUS KERT műterem: Fonyódi Mariann / fonyodi.mariann@urb.bme.hu

A korábban valamely TT tárgyat az Urbanisztika Tanszéken teljesítőket felvételi nélkül vesszük fel, a többiektől pedig portfóliót vagy egy kedvenc terv bemutatását kérjük.

Jelentkezési szándékotokat továbbá kérjük, hogy jelezzétek ebben a táblázatban is: KOMPLEX_2021


KOMPLEX1 műtermünk a tavaszi félévben a BME/ELTE CAMPUS kiterjesztett területével foglalkozik, nemcsak az Egyetemmel, hanem a környező városrészekkel együttesen értelmezve. A helyszín, de különösen a téma aktualitását az a viharos változás adja, ami 2020-ban gyökeresen átalakította az életünket, a munkához, oktatáshoz, közösséghez való viszonyunkat, felértékelve a rugalmasság (resilience) és alkalmazkodóképesség (adaptability) fogalmát.

RECOVERY /vissza a városba? lesz az Urbanisztika Tanszék kiemelt témája a következő évben. Helyreállítás, felépülés, talpra állás. Ehhez kapcsolódva vizsgáljuk a Műegyetem campus megújulásának lehetőségeit téri és funkcionális értelemben. A felsőoktatás és környezetünk változó kihívásai és feltételei mellett is működőképesen, biztosítva a közösségek igényeinek kielégítését.

A campus és környékének újragondolása során nemcsak a szűken vett oktatás és tudomány kérdéseit járjuk körül, hanem a fiatalok, hallgatók és már diplomások igényeivel, valamint a környező városrészhez kapcsolódva kulturális és közösségi témákkal is foglalkozunk. Az egyetemi élet helyszíneit kinyitjuk a lakhatás, a kollégiumok, tanulóterek és fiatal vállalkozások inkubációja felé, keresve az olyan alternatív funkciók megjelenését is, amit például a Kortárs Építészeti Központ jelent az Egyetem közelében.

A területet kitágítja a Bartók Kulturális Negyed különleges miliője, mely az elmúlt évtizedben kerületi színtérről fővárosi jelentőségűvé nőtt, galériái, kávézói, esti irodalmi rendezvényei méltó szellemi környezetet jelentenek az Egyetem számára.

Oktatók:
Fonyódi Mariann / Herczeg László / Pálfy Sándor DLA

Külső konzulens:
Erő Zoltán, Budapest főépítésze

Tárgykód:
BMEEPUIT811 / BMEEPUIS812 / BMEEPUIM1KX

hirdetmény

további információk a tárgy moodle oldalán – hamarosan