DANUrB – DUNA-NAPOK // 2018. 06. 29-30.

A Duna nemzetközi napját június 29-én ünnepeljük, így ehhez az alkalomhoz több város, több ország is csatlakozik különböző kulturális és sport programokkal. Magyarországon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának Urbanisztika tanszéke által vezetett Interreg DANUrB – Danube Urban Brand – projekt keretében tavaly és idén is ’Duna Napoknak’ elnevezett programsorozattal csatlakoztunk a nemzetközi eseményhez.

Esztergom és Párkány városa idén már második alkalommal várja június 29 -30- án sokszínű programokkal az érdeklődőket a közös eseményen, de 2018-ban Ráckeve városa is bekapcsolódik, ahol három napon át tartó programsorozatban lehet része a helyieknek és az odalátogatóknak június 29-től július 1-ig.

A DANUrB program egyik fontos célja a Duna menti régiók kulturális identitásának erősítése egy átfogó kulturális hálózat létrehozásával, valamint feltérképezni a használaton kívüli rejtett kulturális és társadalmi erőforrásokat, épített örökséget. A projekttel összhangban a Duna Napok eseménysorozat célja az, hogy a helyi kulturális értékekre és örökségre hívja fel a figyelmet a meglévő programok összekötésével, valamint újabb összefogások kialakításának elősegítésével.

Ezúton is szeretnénk meghívni minden kedves érdeklődőt gazdag eseménysorozatunkra!

 

Esztergom és Párkány programjai itt olvashatók:

https://www.facebook.com/danubedaysEsztergomSturovo

Ráckeve programjai itt érhetőek el:

https://www.facebook.com/szigetzugidunanapok

 

Esztergom-Párkány plakát

Ráckeve plakát