ALKOTÓHÉT 2017

urb ALKOTÓHÉT 2016 banner

A 2017-es tavaszi alkotóhéten az Urbanisztika Tanszék alábbi csoportjaira lehet szavazni árpilis 26-ig a Béhance oldalon lehet!

 

 

A díjátadásra és az Alkotóhét ünnepi lezárására április 27-én csütörtökön a záróeseményen kerül sor, melyről hamarosan bővebb információt is olvashattok.


PÉCEL-300x300 bw

Pécel Közösségi tervezés

Az Urbanisztika Tanszék idén tavasszal KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS-t indít Pécelen. Az alkotó héten a két tanszék a KÖZÖSSÉGI TERVEZÉSi folyamat helyszíni rendezvényein használható, a helyszínre reagáló innovatív szerkezeti megoldásokkal operáló installáció kialakításába, tervezésébe, kivitelezésébe fogja a jelentkező hallgatókat bevonni. A feladat a helyszint megismerni, kiválasztani a legjobb helyeket ahol a KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS során felállításra kerül majd, a helyszin adottságaira, hangulatára, “genius loci”-jára reagáló installáció.

/részletek

/Béhance oldal

Alföldi György – Sajtos István

ESZTERGOM-300x300 bw

Esztergom, amilyennek az építészhallgatók látják / Fotósorozat

Az Építészettörténeti és az Urbanisztika tanszék közös alkotóheti programot hirdet meg az „Épített környezetünk fotós szemmel” c. tantárgy 45 építészmérnök hallgatója számára.  A fénykép felvételek elkészítésére közösen utazunk Esztergomba 2017. április 11-én (kedden). A fényképek közös kiértékelése a következő nap (szerda) feladata lesz, kiegészülve a másnapi kiállításra való előkészületekkel.

/Béhance oldal

/részletek

Pálfy Sándor, Szentiváni János és Zsembery Ákos

BB bw

Bernecebaráti RAVATALOZÓ / Bercel KŐBÁNYA FESZTIVÁLTÉR

Urbanisztika Tanszék, az Építéskivitelezési és Szervezési Tanszék és az Építész Klub közös programja, amely részben előkészíti Bernecebaráti nyári építőtáborát (2017. június 23-tól június 30-ig.).
Ez utóbbi szakmai gyakorlatnak is elfogadtatható lesz.Bernecebarátiba ravatalozót-, Bercel település kőbányájába fesztiválteret lehet tervezni, és az alkotóhéten egy budapesti műhelyben modellezni vagy kisebb tárgyak prototípusát gyártani.Az alkotóhét keretében egy közös koncepció megalkotása a cél és nem a koncepció részletes kifejtése.

/Béhance oldal

/részletek

Varga Imre, Tőkés Balázs, Sziráki Zsófia, Spengler Csaba

406736649_cf677ef364_o bw

DANUrB Vukovár

Az idei ALKOTÓHÉT keretében az Urbanisztika Tanszék a horvátországi Vukovárra (is) szervez utat, mely illeszkedik a a tanszék által vezetett DANUrB projekt tematikájához.
A két napos útra április 10-11-én (hétfő-kedd), Bp.-Paks-Fadd-Kopács-Vukovár útvonallal kerül sor.
Az utazás önköltséges, várhatóan 10E Ft-ot kérünk mindenkitől.
A feladatotok olyan rövid fotósorozat kidolgozása lesz, mely megadott szempontok (táji környezet, infrastruktúra, épített környezet, népesség, gazdaság) szerint, Vukovár és Paks viszonylatában (lényegében a két települést összehasonlítva, párhuzamba helyezve) készül, fókuszálva az építészeti/kulturális/közterületi stb. fejlesztési lehetőségekre.

/Béhance oldal

/részletek

Balizs Daniel

 

plakátterv

STÉG a Dunán / Építész Klub

Idén az Építész Klub a MOME hallgatóival és a B-terv csapatával közösen tervez a Műegyetem Z épülete elé egy helyszínt, ami segít megmutatni, milyen jó hely is tulajdonképpen a Műegyetem Rakpart.

/Béhance oldal

/részletek

Építész Klub

plakátterv

STÉG – pier on the Danube

Építész Klub x B-terv x KÉK This year the ‘Építész Klub’ with the student of ‘MOME’ and the ‘B-terv’ team together have a planning venue before building Z, where we will have a design week to show how cool the Danube embankment can be!

/Béhance oldal

/részletek

KÉK